zwanen rechts 2

Wie van uw collega’s is een mantelzorger?

30 september 2014

In Nederland combineren 1 op de 8 werknemers hun werk met mantelzorgtaken; in de zorg geldt dit al voor 1 op de 4 werknemers. Naast hun betaalde baan zorgen zij langdurig voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste. Dit kan een partner, een kind, een ouder, ander familielid of vriend zijn. Gemiddeld besteedt de werkende groep mantelzorgers 17 uur per week aan zorgtaken (SCP, 2009).

Stel u werkt in een bedrijf met 50 werknemers, dan zou het zo kunnen zijn dat minstens 6 collega’s mantelzorger zijn. Dit zijn collega’s die een zeer grote kans hebben op overbelasting, onderpresteren en uitval.

 

Maar wie zijn die mantelzorgers dan? De meeste mantelzorgers vinden de zorgtaak een privé-zaak en zijn bang voor onbegrip (SCP, 2009). Toch kan je als werkgever van mantelzorgers dit onderwerp niet naast je neer leggen. Uit oogpunt van goed werkgeverschap. Maar ook als het gaat om de financiële risico’s die je als werkgever loopt bij overbelasting en uitval.

 

De volgende signalen bij een werknemer kunnen erop duiden dat hij of zij een intensieve zorgtaak thuis heeft:

  • vaak, maar onregelmatig verlof opnemen;
  • snel afgeleid zijn;
  • presteert met pieken en dalen;
  • minder willen werken;
  • gesprekken over privé omstandigheden uit de weg gaan;
  • vaak eerder naar huis gaan of later komen dan de afgesproken werktijden.

 

Herkent u al een medewerker met mantelzorgtaken in uw team?
Zo ja, dan is het belangrijk zijn of haar privé-situatie bespreekbaar te maken. Om vervolgens samen te zoeken naar een oplossing om werk en zorgtaken goed te kunnen combineren. Volgens Mantelzorgmakelaar Nienke Boekhout van Thuis in Mantelzorg kan op die manier samen een win-win situatie worden gecreëerd. Nienke ondersteunt bedrijven die mantelzorg op de agenda willen zetten en helpt met de invoering van praktische oplossingen.

 

Vanaf 1 januari 2015 is een andere bekostiging van de zorg een feit en zullen langdurige zorgtaken meer op de schouders van familie en vrienden komen. Aandacht voor mantelzorg binnen het personeelsbeleid is dan ook een onderwerp waar bedrijven niet meer omheen kunnen.

 

Wilt u meer weten over mantelzorgvriendelijk beleid voor uw organisatie kijk dan eens op www.thuisinmantelzorg.nl

 

Dit artikel is geschreven door Roswitha Mans-Sijs, zelfstandig adviseur bij RSMconsultancy.

 

Ga terug Schrijf reactie

Diversiteit op werkvloer: meer acceptatie en lager ziekteverzuim

Lees meer >

^ Naar boven