zwanen rechts 2

Werkstress : stoer om ervoor uit te komen

30 mei 2014

Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid was laatst op tv bij RTL Late Night om werkstress onder de aandacht te brengen. Werkstress is een van de belangrijkste redenen van uitval op dit moment; 1 op 3 zieke medewerkers heeft hier mee te maken.

 

‘Je herkent het pas bij jezelf als het te laat is’, zei een DJ in de uitzending die door werkstress enkele maanden niet kon werken. ‘Het is een probleem dat je zelf moet oplossen maar waarbij je wel hulp nodig hebt van de mensen in je omgeving’. Deze opmerking van Asscher geeft precies aan wat de moeilijkheid is bij werkstress; we creëren het namelijk met elkaar en daar ligt tegelijkertijd ook de oplossing. Op een of andere manier weten we daar niet goed mee om te gaan.

 

Weet u wat ik stoer zou vinden, als alle leidinggevenden die dit nu lezen een keer ‘werkstress’ op de agenda zetten. Gewoon in een werkoverleg, als extra onderwerp. Met welk doel? Laten zien dat u het een belangrijk item vindt. Iedereen ervaart namelijk werkstress, de een wat meer dan de ander, en het komt in alle lagen van het bedrijf voor. Of denkt u nu: ja, maar dan krijg ik allerlei vreselijke verhalen over me heen, en dan? Ja inderdaad, die kans is aanwezig. Mijn advies: Laat ze maar vertellen, dat is namelijk de eerste stap om er iets mee te doen. Bedenk dan wel dat het niet uw probleem is, maar een gezamenlijk probleem. Stress creëren we met z’n allen. De een omdat hij geen ‘nee’ kan zeggen, de ander omdat hij de ander wellicht overvraagt. En oplossen, dat doe je ook samen!

 

Durft u werkstress op de agenda te zetten? Ik hoor graag van uw ervaring via info@rsmconsultancy.nl

 

Krijgt u de rillingen van bovengenoemd idee? RSMconsultancy bespreekt graag met u de mogelijkheden om werk van werkstress te maken, die wel bij u passen.

 

Dit artikel is geschreven door Roswitha Mans-Sijs, zelfstandig adviseur HR-verzuim-inzetbaarheid.

 

Ga terug Schrijf reactie

Diversiteit op werkvloer: meer acceptatie en lager ziekteverzuim

Lees meer >

^ Naar boven