zwanen rechts 2

Houd jij ook van aandacht en waardering?

18 december 2013

Aandacht en waardering; volgens mij vindt iedereen dat prettig om te krijgen. Word jij er ook niet blij van als je baas of een opdrachtgever laat weten dat je werk wordt gewaardeerd? Het geeft mij in ieder geval veel energie om met nieuwe opdrachten aan de slag te gaan.


Ik hoorde laatst dat bij TPG Post het ziekteverzuim in december lager is dan normaal, ondanks de drukte in deze maand. Zou dat kunnen komen door de extra aandacht en waardering voor de medewerkers? Een kerstpakket, een leidinggevende die laat weten blij te zijn met de behaalde resultaten, een speciale kerstlunch en een gezellige werkomgeving door de kerstversiering.

 

Aandacht en waardering geven is knap lastig. Voor velen onder ons is het iets dat niet vanzelf gaat. Misschien ben je zelf wel van het type ‘als we doen wat is afgesproken, is dat normaal en ga ik daar niet iets positiefs over zeggen’. Of ken je iemand die als eerste de dingen ziet die niet goed zijn gegaan en de positieve resultaten compleet vergeet te benoemen?

 

Bijzonder toch dat nagenoeg iedereen aandacht en waardering fijn vindt om te krijgen, en dat we er zelf vaak moeite mee hebben om het een ander te geven. Lees hieronder hoe je daar zelf al wat aan kunt doen onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Stap 1: Het is een van de laatste dagen van het jaar en je bent gezellig samen met familie en vrienden. Een goed moment om eens stil te staan bij hoe familie en vrienden aandacht en waardering aan jou geven. Vertellen ze letterlijk hoeveel ze van je houden? Verwennen je kinderen je met een zelfgemaakt dessert? Of is iedereen een en al oor voor een door jou vertelde kerstherinnering en wil je schoonmoeder graag weten waar je die lekkere bubbelwijn hebt gekocht? Let vooral op de kleine dingen die je een speciaal gevoel geven.

 

Stap 2: Vertaal je ervaringen naar je dagelijkse werk. Geef jij een collega weleens een compliment? Breng je weleens iets lekkers mee naar het werk voor tijdens de koffiepauze? Luister jij met oprechte aandacht als je collega je iets vertelt?

 

Stap 3: Breng je ideeën direct in januari al in de praktijk. En sta er dan ook eens bij stil wat het ‘geven’ met jezelf doet.

 

Speciaal voor de ondernemers en leidinggevenden de volgende vraag: Wat ga jij doen om je medewerkers in 2014 meer aandacht en waardering te geven? Wie weet levert het minder ziekmeldingen, minder overwerkstress (en minder kosten) en juist meer werkplezier op.

 

Een gezonde organisatie in 2014 toegewenst!

 

Dit artikel is geschreven door Roswitha Mans-Sijs, zelfstandig adviseur HRM en organisatie.

 

 

Ga terug Schrijf reactie

Diversiteit op werkvloer: meer acceptatie en lager ziekteverzuim

Lees meer >

^ Naar boven