zwanen rechts 2

Werkstress grootste issue voor werkgevers; sturing ontbreekt

05 maart 2018

Werkstress grootste issue voor werkgevers; sturing ontbreekt

‘Werkgevers schieten tekort in strategie rondom gezondheid’ blijkt uit het rapport 2017 Benefits Trends Survey van onderzoeksbureau Willis Towers Watson.

 

Bij de ruime meerderheid van de werkgevers (68%) in de Benelux is de gezondheid en het welzijn van de medewerkers geen onderdeel van de organisatiedoelstellingen. Het grootste deel (80%) heeft ook geen formele welbevinden-strategie, ondanks de grote hoeveelheid stress op de werkvloer. Bij 62% is stress de grootste issue binnen de organisatie. Bovendien maakt ruim een kwart (26%) zich zorgen over een gebrek aan lichamelijke activiteit onder de werknemers.

 

Dit onderzoek bevestigt mijn ervaring dat organisaties niet weten hoe zij beleid om gezond en met plezier te werken concreet kunnen maken. Er worden operationele keuzes om gezondheid te bevorderen gemaakt, terwijl de onderbouwing hiervoor ontbreekt. Bijvoorbeeld het invoeren van een korting op fitnessabonnement of een workshop over werkgeluk voor medewerkers zonder duidelijke doelstellingen. In termen van de Golden Cirkel van Simon Sinek is er veel aandacht voor de WHAT, terwijl de HOW en WHY ontbreken.

 

Om achter de HOW te komen raad ik werkgevers aan de volgende twee vragen te beantwoorden:

 

  1. Hoe ziet het werkvermogen van mijn organisatie eruit?
  2. Hoe wordt werkplezier door mijn werknemers ervaren?

 

Werkvermogen is een waarde die aangeeft hoe goed medewerkers hun werk kunnen doen. Verminderd werkvermogen voorspelt (langdurig) verzuim, zelfs arbeidsongeschiktheid en dus productiviteitsverlies.

Informatie over werkplezier geeft aan hoe de werknemer zijn werk beleeft.

Aan de hand van data verkregen van de werknemers is het mogelijk gericht actie te ondernemen om gezond en met plezier werken te verbeteren.

 

Het begrip ‘werkvermogen’, het onderzoek en de toepassing zijn gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk onderzoek in Finland. Deze onderbouwde verbeteraanpak is nu ook in Nederland beschikbaar.

 

Dit artikel is geschreven door Roswitha Mans van RSMconsultancy . Zij is gelicenseerd door Blik op Werk om werkvermogen te meten en de bijbehorende verbeteraanpak toe te passen.

Terug

LEGO® SERIOUS PLAY®

Lego Serious Play

Lees meer over workshops met LEGO SERIOUS PLAY

 

^ Naar boven