Diversiteit op werkvloer: meer acceptatie en lager ziekteverzuim

05 september 2016

Diversiteit op werkvloer leidt tot meer acceptatie en lager ziekteverzuim

 

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van een divers werknemersbestand. Stichting van de Arbeid helpt werkgevers hun personeelsbestand diverser te maken. Van bedrijven die meedoen aan het project ‘Diversiteit in bedrijf’ wordt verwacht dat zij hun kennis en ervaringen delen met andere ondernemingen, om van elkaar te leren. Krijg hier alvast enkele ideeen om diversiteit op de werkvloer te vergroten:

 

Koken voor elkaar bij ADG schoonmaakorganisatie

ADG schoonmaakdiensten heeft werknemers van 104 verschillen nationaliteiten. De kracht van kleur is een kernwaarde in dit bedrijf. Om ervoor te zorgen dat medewerker het goed met elkaar kunnen vinden biedt de werkgever taalcursussen en alle leidinggevenden moeten kennis van verschillende culturele gebruiken hebben. Gezagsverhoudingen liggen in sommige culturen geheel anders, en sommige werknemers zullen nooit ‘nee’ zeggen. Leidinggevenden moeten dus leren doorvragen om achter het echte antwoord te komen. Om diversiteit te vieren, organiseert ADG in oktober het nationale integratiediner. Daar koken mensen uit verschillende culturen voor elkaar. In 2015 deden 3000 interne medewerkers mee en 18.000 mensen van buiten.

 

Blinden en slechtzienden bij callcenters van KPN

In de callcenters van het telecombedrijf staan blinden en slechtziende medewerkers klanten te woord. En dat gaat uitstekend. Juist door hun visuele handicap zijn ze beter dan gemiddeld in staat emoties van de bellers te herkennen. Daar spelen ze op in en zo bedienen ze de klant goed.

 

Voor meer info bezoek www.diversiteitinbedrijf.nl

 

Bron: FD 16-8-2016

 

Terug

^ Naar boven