zwanen rechts 2

Duurzaam aan het werk

Voor elke organisatie is het vroeg of laat een onderwerp dat aandacht vergt: gezond aan het werk zijn en blijven. Productief en fit zijn is immers de basis om de afspraak uit te kunnen voeren die werkgever en werknemer bij het tekenen van de arbeidsovereenkomst destijds hebben gemaakt. En wie wil er nou niet zo gezond mogelijk aan het werk blijven ook als we ouder worden?

 

Gezond en duurzaam aan het werk zijn is een verantwoordelijkheid van zowel werkgever als werknemer. Beiden hebben er baat bij en zullen zich er ook voor moeten inspannen. Vaak hoor ik dat werkgevers van alles aanbieden aan de werknemers om maar fit te blijven, maar dat er niet veel gebruik van wordt gemaakt.  Met als gevolg dat initiatieven vroegtijdig stoppen en het thema ‘duurzame inzetbaarheid’ als niet haalbaar wordt gezien. Jammer, want het beëindigen van de inspanning ligt niet aan het thema. Hier is waarschijnlijk een aanpak gekozen die niet aansluit bij de behoefte en verwachtingen.

 

Om ervoor te zorgen dat aandacht voor ‘Duurzaam aan het werk’ wel effect heeft zijn de volgende zaken belangrijk:

  • Focus op bewustwording bij de medewerkers. Waarom is gezond aan het werk zijn belangrijk? Waarom is dit thema een verantwoordelijkheid van iedereen?
  • Aansluiting op thema’s die leven binnen de organisatie. Vervolg-initiatieven zullen eenvoudiger door enthousiaste medewerkers worden ondersteund.
  • Inzet van inhoudelijke experts, wanneer dit bijdraagt aan het verbeteren van Duurzame Inzetbaarheid. Bijvoorbeeld coaches, trainers, experts op gebied van vitaliteit, vakinhoud, persoonlijke ontwikkeling ed.
  • Stap voor stap opbouwen van een programma. Bestaande uit initiatieven waar behoefte aan is bij de medewerkers en die na uitvoering positief effect hebben op gezond en fit aan het werk zijn en blijven.

 

Mag ik jou begeleiden om Duurzame Inzetbaarheid op de kaart te krijgen binnen jouw organisatie? Door de neuzen dezelfde kant op te krijgen, initiatieven op te zetten waar behoefte aan is en samen resultaat te bereiken?


Geinteresseerd? Neem dan contact met op met Roswitha Mans. Geheel vrijblijvend maken we afspraak bij jou op lokatie.

Focus

Doe de scan 'FOCUS op Duurzame Inzetbaarheid' en leer anders naar je organisatie te kijken!

>

^ Naar boven